Ακτή Ελεφαντοστού: Έξι νεκροί πριν τις προεδρικές εκλογές

 


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παραλιακή πόλη στη νότια πλευρά της Ακτής του Ελεφαντοστού, καθώς υποστηρικτές και αντίπαλοι του προέδρου Αλασάν Ουαταρά αλληλοκατηγορούνται για την έκρηξη της βίας στην περιοχή, λίγο πριν τις εκλογές της 31ης Οκτωβρίου.  

Οι αρχές αποφάσισαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας την Τετάρτη το βράδυ ως απάντηση στις δολοφονίες στο Ντάμπου, για τις οποίες ο δήμαρχος Ζαν-Κλοντ Νιανγκν είπε ότι πραγματοποιήθηκαν από άνδρες οπλισμένους με τουφέκια και μαχαίρια.  

Οι βιαοπραγίες έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο όταν ο Ουαταρά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τρίτη θητεία, μια κίνηση που οι αντίπαλοί του λένε ότι παραβιάζει το Σύνταγμα. Συνολικά, περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις.  

Τα γεγονότα έχουν δημιουργήσει φόβους και ανησυχίες για μεγαλύτερη ροπή στη βία. Οι αμφισβητούμενες εκλογές πριν από μια δεκαετία οδήγησαν σε εμφύλιο πόλεμο που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 3.000 άτομα.  

Ο Νιανγκν, μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Ουαταρά, είπε ότι νεαροί άνδρες, που συνδέονται με αντιπάλους του προέδρου, ανέλαβαν τον έλεγχο τμήματα του Νταμπού νωρίτερα την εβδομάδα, σκοτώνοντας έξι άτομα και τραυματίζοντας 40, πριν εκδιωχθούν την Τετάρτη από την αστυνομία.  

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου, Ανρί Κονάν Μπεντιέ και Αφί Ν' Γκεσάν, κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να μποϊκοτάρουν τις εκλογές και εμποδίσουν τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για νοθεία στην εκλογική διαδικασία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη