Αεροσκάφη από τη Γερμανία αγοράζει η Τουρκία

 


Προς τα Eurofighter φαίνεται πως στρέφεται η Άγκυρα, με τις πλάτες της Γερμανίας αφού βλέπει τον στόλο των μαχητικών της αεροσκαφών να σαπίζει.  

Το 70% των F-16 της Τουρκίας είναι στα όριά του. Έτσι, μετά το στοπ των ΗΠΑ στην αγορά F-35 η Τουρκία σκέφτεται να αρχίσει να εκσυγχρονίζει τα υπάρχοντα μαχητικά της, ώστε να τους προσθέσει 4.000 επιπλέον ώρες πτήσεις. Ήδη τα περισσότερα εξ αυτών έχουν φτάσει τις 8.000 ώρες πτήσεις.

Η Τουρκία κάνει σκέψεις να στραφεί στα ευρωπαϊκά Eurofighter, αφού με τις πλάτες της Γερμανίας η Άγκυρα επιδιώκει να ξεπεράσει το άτυπο εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ.  

Οι Τούρκοι μάλιστα σκέφτονται να αναγάγουν τα Eurofighter στα βασικά τους μαχητικά αεροσκάφη, αφού ο εκσυγχρονισμός των F-16 κρίνεται κοστοβόρος. 

Οι σκέψεις της Άγκυρας για την αγορά Su 35 και S-57 για την ώρα εγκαταλείπεται, αφού το κόστος για να συνδεθούν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη με τα συστήματα ραντάρ της Τουρκίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) είναι δυσβάσταχτο.

Θα ξελασπώσει για μία ακόμα φορά η Γερμανία την Τουρκία;  Είναι πολλά τα γερμανικά εμπορικά συμφέροντα στην Τουρκία και το Βερολίνο δεν θέλει να αφήσει παραπονεμένο τον καλύτερο πελάτη του.

Nα τονίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως η Γαλλία τα επόμενης γενιάς Rafale θέλει να τα παράξει με Ευρωπαίους, σε μια διαδικασία που θυμίζει αυτή των Eurofighter.  

Για την ιστορία τα Eurofighter χρησιμοποιούν οι Αυστρία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία και Σαουδική Αραβία.  

Το οπλικό του φορτίο είναι ένα πυροβόλο Mauser BK27 27 mm, βόμβες Paveway II, Paveway III, Enhanced Paveway, JDAM και πύραυλοι αέρος-αέρος AIM-132 ASRAAM, IRIS-T ή AIM-9 Sidwinder, AIM-120 AMRAAM, MBDA Meteor καθός και αέρος-εδάφους AGM-84 Harpoon, AGM-88 HARM, ALARM, Scalp EG, Penguin.  

Το Rafale διαθέτει τους MICA NG (μικρές αποστάσεις), ή τους Meteor (μεγάλες αποστάσεις), τα βλήματα SCALP-EG, Exocet και τις βόμβες AASM.

Πηγή: sportime.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη