Για εμπόριο λευκής σαρκός συνελήφθη ο Πίτερ Νάιγκαρντ

 


Ο μεγιστάνας της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ συνελήφθη χθες στον Καναδά αντιμετωπίζοντας εννέα κατηγορίες, μεταξύ άλλων η εμπορία και η διακίνηση γυναικών, ο εκβιασμός και η σεξουαλική επίθεση σε δεκάδες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια.  

Ο 79χρονος συνελήφθη στο Γούινιπεγκ και σύμφωνα με τη νομοθεσία και το νόμου περί έκδοσης αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου το απόγευμα της Τρίτης. Ο Νάιγκαρντ τέθηκε υπό κράτηση από την καναδική αστυνομία και οι αμερικανικές αρχές ζητούν την έκδοσή του.  

Οι κατηγορίες ανακοινώθηκαν στη Νέα Υόρκη την Τρίτη από την δικηγόρο Όντρεϊ Στράους, το FBI και την αστυνομία της Νέας Υόρκης.   

Tα φερόμενα εγκλήματα τα διέπραττε για πάνω από 25 χρόνια και «αφορούσαν δεκάδες θύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Μπαχάμες και τον Καναδά, μεταξύ άλλων τοποθεσιών», σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγόρου.  

Ο Έλκαν Αμπράμοβιτς, δικηγόρος του Νάιγκαρντ με έδρα τη Νέα Υόρκη, αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και πιστεύει πως «θα δικαιωθεί στο δικαστήριο».  Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, ο Νάιγκαρντ χρησιμοποίησε την επιρροή και τους πόρους της εταιρείας του για εμπόριο λευκής σαρκός και για να «ικανοποιήσει σεξουαλικά και συνεργάτες του». Τα έγγραφα του δικαστηρίου ισχυρίζονται ότι στόχευσε γυναίκες και κορίτσια κάτω των 18 ετών από μειονεκτικό οικονομικό υπόβαθρο που μερικές φορές είχαν ιστορικό κακοποίησης.

Κατηγορείται ότι προσπάθησε να ελέγξει τα θύματά του «μέσω απειλών, ψευδών υποσχέσεων ευκαιριών μοντελοποίησης και άλλης εξέλιξης σταδιοδρομίας, οικονομικής υποστήριξης και με άλλα καταναγκαστικά μέσα, όπως συνεχή παρακολούθηση, περιορισμό κινήσεων και φυσική απομόνωση».  

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται και για  «βίαιες επιθέσεις» σε γυναίκες που δεν συμμορφώθηκαν με τις σεξουαλικές του απαιτήσεις, ισχυρίζονται οι αρχές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη